Skip to the content

Febelco staat voor ‘Federatie van Belgische farmaceutische coöperatieven’. Het bedrijf is medegrondlegger van de farmaceutische groothandelsservice in België en is sinds 2002 het resultaat van de fusie tussen de Antwerpse groothandel Asma, het West-Vlaamse Inter Nos en het Limburgse Lifak.

2019
Lancering van vier productgamma's Febelcare (Skincare, Hot/Cold pack, Physio, Plast).
2018
Uitbreiding van het private label Febelcare met de all-in-one lenzenvloeistof Febelcare EYE en de digitale thermometers Febelcare nieuwe TECH.
2018
De Febelnet-familie breidt uit met Febelnet Starter: een digitaal visitekaartje onder de vorm van een eenvoudige webpagina met relevante en correcte informatie over de apotheek.
2017
Febelco blijft innoveren en lanceert samen met Bitler zijn eerste patiëntenapp: Apotheek op zak!
2017
Febelco stelt zijn gloednieuwe aankoopplatform Profficina voor aan het grote publiek: een gebruiksvriendelijke webshop waar gebruikers in één oogopslag alle producten en kortingen van talloze farmaceutische leveranciers kunnen raadplegen en bestellen.
2014
Lancering van het private label Febelcare met als eerste productlijn Febelcare MED, met 5 kwalitatieve referenties voor wondverzorging.
2014
Febelco Partner ziet het levenslicht: dit voordelenprogramma van de vennoten van Febelco heeft als doel bijkomende voordelen en productkortingen te genereren voor de meer dan 1.900 leden.
2012
Febelco bestaat tien jaar. Het marktaandeel is in die tijdspanne gegroeid van 29% naar 39%.
2010
Crocodile nv draagt zijn groothandelsactiviteiten voor humane geneesmiddelen over aan Febelco cvba, waardoor de positie van Febelco op de Belgische groothandelsmarkt nog wordt verstevigd.
2009
Mauroy sa wordt een 100% dochteronderneming.
2007
De omzet van Febelco overschrijdt voor het eerst 1 miljard euro.
2002
Sinds 1 januari 2002 is Febelco een nieuwe coöperatieve groothandel waarvan het aandelenkapitaal volledig in handen is van de klanten, met name de zelfstandige Belgische apothekers. Met een marktaandeel van 29% wordt Febelco de grootste speler op Belgisch vlak.

Heb je een vraag?